Musicians Without Borders (ToT)

In oktober 2018 heb ik deelgenomen aan een zesdaagse training van Musicals Without Borders: Training of Trainers. Hier kun je meer lezen over de organisatie.

Tijdens deze week hebben we het gehad over (het belang van) community music en hebben we veel handvatten gekregen en uitgewisseld voor zowel het faciliteren van muziekworkshops als het opleiden van workshopleiders. Belangrijke centrale vraagstukken waren: hoe kunnen we muziek inzetten om verbinding te creëren tussen mensen en hoop te brengen in tijden van oorlog/angst/verdriet/trauma? Deze training heeft me herinnerd aan de kracht van muziek en heeft me geïnspireerd om meer bewust en dankbaar te leven en om de principes van MWB in mijn eigen lespraktijk te beoefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *