Biografie

Van kinds af aan heb ik een grote passie voor muziek. Op achtjarige leeftijd ben ik begonnen met pianoles. Ik was breed geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen, waardoor ik een veelzijdige pianiste ben geworden. Ik speel stijlen van pop, naar klassiek, naar jazz. Op vijftienjarige leeftijd heb ik mijn eerste gitaar gekocht en heb ik mezelf hierop leren spelen. Hierdoor werd mijn passie voor zingen versterkt. Ik begeleidde mezelf op gitaar en begon te spelen op de vrijmarkt en gaf optredens met piano/gitaar en zang. Op zestienjarige leeftijd nam ik naast de pianolessen ook drumles. Zo werden mijn muzikale vaardigheden uitgebreid.

Na het Stedelijk Gymnasium Leiden te hebben afgerond, ben ik aangenomen op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien studeer ik op het Conservatorium de opleiding Docent Muziek met als hoofdvak Piano & Zang. Hier ontwikkel ik mijn vaardigheden verder als muzikant en docent. Ik krijg een breed aanbod aan vakken: Instrumentale lessen op piano, drums, gitaar en zang. Muziektheoretische vakken, muziekgeschiedenis, maar ook pedagogiek en vakken rondom lesgeven. In het eerste jaar ben ik met veel plezier direct begonnen met stage op de basisschool. In de jaren daarboven loop ik stage op de middelbare school.

Op Codarts heb ik mogen deelnemen aan prachtige projecten en lessen. Zo hebben we leerlingen van basisscholen in Rotterdam begeleid bij een samenwerking met het Rotterdams Philarmonisch Orkest, heb ik mee mogen zingen in het koor dat samen met de wereldberoemde Paco Peña (flamenco componist en gitarist) zijn Requiem for the Earth heeft mogen uitvoeren in De Doelen in Rotterdam en heb ik met mijn jaargenoten een musicalproductie (Voxtopia) mogen schrijven én deze vijf keer mogen uitvoeren in het Zuidplein Theater te Rotterdam. Dit is slechts een greep uit al mijn ervaringen en vele hoogtepunten van de afgelopen jaren op het conservatorium.

In 2016 heb ik mijn eigen onderneming gestart, vanuit waar ik nu werkzaam ben. Naast mijn actieve lespraktijk ben ik bezig als muzikant en speel ik bijvoorbeeld op feesten en bruiloften. Onder het kopje activiteiten is meer informatie te vinden over mijn bezigheden als docent en muzikant.

Visie

Muziek is mijn grote passie. Ik kan eigenlijk niet zonder. Het is voor mij het mooiste wat er is. Muziek kan zó veel invloed uitoefenen op je leven: Het is een uitlaatklep, kan je gevoelens versterken, kan je energiek maken of troost bieden, helpt je te ontspannen, is een vorm van communicatie, muziek verbindt, muziek is veelzijdig, muziek maakt slim, muziek laat je alles vergeten, muziek brengt mensen samen. Muziek is voor iedereen!

Ik ben docent geworden, omdat ik graag mijn passie deel met anderen. Iedere keer wanneer ik iemand help met muziek, wordt mijn wereld een beetje mooier.

Het gaat niet om dwangmatig 4 uur op een dag studeren of zo moeilijk mogelijke stukken spelen. Muziek gaat om jezelf kunnen uiten, het is de uitlaatklep waar ik het eerder over had. Muziek is een prachtig expressiemiddel. En het is gewoon ontzettend leuk om mee bezig te zijn!

In de muzieklessen gaan we op zoek naar materiaal dat bij jou als leerling past. Je bent vrij om met eigen/zelfgekozen materiaal te komen. Als je nog niet weet welke muziek bij jou past of als je simpelweg (nog) geen voorkeur hebt, kunnen we verschillende dingen uitproberen. Dit is ook zoiets moois van muziek. Je bent nooit uitgespeeld, er is zoveel te ontdekken!

Ben je nog niet overtuigd om een instrument te leren? Kijk dan nog even onderstaand filmpje!